Pater Piet Schellens verhuist naar Teteringen

10 juli 2018

Enkele paters van Asten gingen hem al voor naar Teteringen. Nu is pater Piet Schellens aan de beurt. Komende zondag, 15 juli 2018, neemt hij afscheid van de gemeenschap van Vlierden in de eucharistieviering van 9.30 uur. Aansluitend is er informeel de gelegenheid om hem de hand te schudden achter in de kerk.

Pater Schellens heeft zich na zijn afscheid als pastoor van Asten, enthousiast ingezet in Vlierden. Als kloosterling vond en vindt hij het contact met mensen essentieel. We hadden nog even de hoop dat hij misschien op feestdagen in Vlierden kon blijven assisteren. Maar inmiddels is duidelijk dat ook in de omgeving van Teteringen volop behoefte is aan voorgangers. Zeker is dat wij Pater Schellens zullen missen.

De contactgroep Vlierden heeft samen met pastoor Paul Janssen nagedacht over de invulling van de vieringen in Vlierden na het vertrek van pater Piet Schellens. Pastoor Paul Janssen kan eenmaal in de twee weken voorgaan in een eucharistieviering in Vlierden, maar hij moet wel ook om 10.30 uur voorgaan in de St. Willibrorduskerk Deurne. De andere zondagen zullen als vanouds woord- en communievieringen worden georganiseerd. De werkgroep doet dit voortreffelijk.

Een en ander houdt in dat met de tijden van de vieringen wat geschoven moet worden. Afgesproken is nu dat vanaf zondag 22 juli 2018 een eucharistieviering om 9.00 uur begint en een woord- en communieviering om 10.00 uur. In principe is dit om en om. Uiteraard staat dit elke week goed aangekondigd in het “Trommeltje.