Piet Schellens 60 jaar priester

27 november 2017

Feestelijke viering op vrijdag 15 december 2017
om 19.00 uur in de St. Willibrorduskerk Vlierden

Op 22 december is het 60 jarig geleden dat pater Piet Schellens tot priester werd gewijd. Hij viert dit feest natuurlijk met zijn medebroeders in Asten, en in zijn oude parochie in Asten, hij vindt het ook fijn om dit feest samen met “zijn” parochianen in Vlierden te vieren.

Vlierden

Op dinsdag 28 november 2017 gaf pater Schellens om 20.00 uur in MFA ’t Huis in Vlierden een lezing over 60 jaar priester zijn.

Op vrijdag 15 december 2017 gaat hij om 19.00 uur voor in een feestelijke eucharistieviering in de St. Willibrorduskerk Vlierden. Concelebranten zijn pater Jan Zwirs, met wie hij jarenlang in Vlierden heeft samengewerkt en pastoor Paul Janssen. De Vlierdense koren gaan de sterren van de hemel zingen, het St. Willibrordusgilde is present en ook To Enjoy en Fanfare Wilhelmina laten van zich horen.

Aansluitend willen wij graag samen met u en pater Schellens het glas heffen op zijn jubileum en hem bedanken voor zijn betrokkenheid bij onze parochie in de hoop dat we nog vele jaren samen op mogen trekken. U bent daarbij van harte uitgenodigd!

Indien u iets zou willen schenken, dan is daarvoor een rekeningnummer beschikbaar gesteld:
NL29 RABO 01545 02 103 ovv Cadeau. Pater Schellens heeft te kennen gegeven dit bedrag te willen bestemmen voor de liturgische vieringen in Vlierden.

We vieren het feest van zijn zestigjarig priesterjubileum op zondag 17 december 2017 om 11.00 uur in de Maria Presentatiekerk. Aansluitend is er gelegenheid tot feliciteren in de kerk.

Asten

Op zondag 17 december 2017 wordt het jubileum om 11.00 uur in de Maria Presentatiekerk in Asten gevierd. Aansluitend is er gelegenheid tot feliciteren in de kerk.

Roeping

Piet Schellens, geboren en opgegroeid in Eindhoven, wist al op jonge leeftijd wat zijn roeping was. “Ik heb nooit iets anders willen worden dan priester. Dat komt mede doordat mij vader priester­student is geweest en regelmatig oude studievrienden op bezoek had, die in voormalig Congo missionaris waren. Daar was ik helemaal vol van.”

Toen Piet Schellens eenmaal zelf priester was mocht hij tot zijn spijt niet naar Congo, maar moest hij verder studeren in Rome. “Dat was een bittere pil, vooral ook omdat ik mede­studenten om me heen had die wel missionaris werden.”

Schellens heeft een rijke carrière achter de rug. Nadat hij in Rome was gepromoveerd, werd hij docent in Amsterdam en leidde hij jonge priesters op. Vanaf midden jaren zestig zette hij zich in voor Sint Franciscus Liefdewerk dat zich richtte op het bevorderen van een sociaal, maat­schappelijk èn katholieke levenswijze. Daarna is Schellens nog deken geweest van de Zaanstreek en ziekenhuispastoor in Zaandam.

Dorpspastoor

Langedijk in Noord-Holland was het eerste dorp waar Schellens dorpspastoor werd. “Ik ben daar elf jaar pastoor geweest. Een glorietijd. Dat geldt ook voor de periode als pastoor van Asten. Als dorpspastoor sta je midden tussen de mensen. Dat is leuker dan op afstand managen. De periodes als dorpspastoor zijn de mooiste geweest.”

Na zijn periode in Langedijk is Schellens nog eerst deken van Alkmaar geweest en pastoraal overste van de Priesters van het Heilig Hart en overste van het klooster van de paters. Van daaruit werd hij in 1994 assistent van pastoor Van Ras van de Maria Presentatiekerk in Asten. In 2000 volgde Schellens Van Ras op en sinds de oprichting van de Angelus­parochie op 1 december 2006 was hij pastoor van de nieuwe fusie­parochie van Asten en Heusden. Hij werd in 2008 opgevolgd door pastoor Jos Hermans.