Sander Leesberg vrijwilliger van het jaar in Vlierden

9 september 2018

Op 9 september 2018, in aansluiting aan de viering in de St. Willibrorduskerk in Vlierden, verzamelden vele vrijwilligers uit de parochie zich in MFA ’t Huis voor de jaarlijkse dank-je-wel ochtend.

Het was een bijzonder geslaagde en gezellige bijeenkomst. Karel Koolen memoreerde dat het jaar een beetje in het teken van “afscheid nemen” stond. Afscheid van de pastorie, afscheid van Piet Schellens, die in augustus naar Teteringen verhuisde en heel recent afscheid van Harry van Otterdijk, die zeer bij de parochie betrokken was.

Toch tekent het de Vlierdense parochiegemeenschap, hoe met niet aflatende inzet altijd weer mensen bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken: door te zingen in het koor, te schoffelen op het kerkhof, de kerk schoon te houden, te kosteren of door mee voor te gaan in vieringen.

Een bijzonder woord van dank gold dit jaar Sander Leesberg, eeuwig optimist met brede lach, altijd bereid te helpen en mee te doen. Sander bleek enorm verrast door de eer die hem als Vrijwilliger van het Jaar te beurt viel.

De aanwezigen bevestigden met een hartelijk applaus en een luid gezongen “Lang zal hij leven” dat de keuze van de contactgroep door iedereen ondersteund en gedragen wordt. De Paaskaars 2017 werd hem overhandigd, en een G-sleutel voor in de tuin.

Aansluitend zong Piet Driessen – een waardig opvolger van de zingende Piet Schellens – een drietal liederen, waar de aanwezigen duidelijk van genoten en vrolijk meezongen. Een hele fijne manier om alle vrijwilligers in het zonnetje te zetten.