Schilderwerk kerk Vlierden

8 februari 2016

Na 28 jaar is de St. Willibrorduskerk Vlierden heel hard toe aan een schilderbeurt. De Contactgroep Vlierden heeft zich daarom gewend naar het Parochiebestuur dat groen licht gaf en ook het bisdom was meteen akkoord. In sneltreinvaart zijn de kleuren bepaald – met het deskundig advies van experts op het gebied van de te gebruiken materialen –, werd er een offerte uitgebracht en opdracht gegeven.

Inmiddels is het orgel stofdicht ingepakt en is de schilder op woensdag 3 februari 2016 al begonnen met de werkzaamheden. Op Palmzondag moet alles gereed zijn. De zondagsvieringen gaan ondertussen gewoon door.

Het is een behoorlijk kostbaar project, zo vertelde pastoor Janssen op zondag 31 januari 2016 tijdens de eucharistieviering in Vlierden. De Parochie moet in totaal zo’n € 40.000 in de hand nemen voor de klus! Hij riep de parochianen op om eens te kijken of zij misschien hun parochiebijdrage wat kunnen aanpassen om zo bij te dragen in de kosten?

Natuurlijk zijn we ook heel erg blij met een eenmalige bijdrage op rekeningnummer: NL12 RABO 0110 8052 67 t.n.v. RK Parochie H Willibrord Deurne, onder vermelding van “Schilderwerk Vlierden”. Alle kleine beetjes helpen immers!

Over enkele weken kunnen we weer met trots kijken naar een mooie en frisgeschilderde kerk.