Stichting behoud St. Willibrorduskerk Deurne komt met ‘Glossy’

14 september 2017

Onder de naam ‘Willibrord’ brengt de Stichting Behoud Willibrorduskerk Deurne eenmalig een ‘glossy’ uit. Moet dat nou? Een terechte vraag denkt de stichting. Maar de stichting heeft daar een goed antwoord op. Iedereen in Deurne en omgeving kent de kerk als gebouw. Velen weten niet dat de kerk het levendig middelpunt van Deurne is. Voor de een ’n plek voor overdenking of het beleven van levensbelangrijke momenten. Voor de ander een mooi historisch gebouw en een ‘landmark’, een bekend herkenningspunt.

Maar er gebeurt veel meer in de kerk. Naast de kerkdiensten, huwelijken, dopen en begrafenissen geleid door Pastoor Paul Janssen vinden er nog veel andere activiteiten plaats. En juist om dat eens voor het voetlicht te brengen heeft de stichting de stoute schoenen aangetrokken en een glossy gemaakt.

Er zijn tentoonstellingen, rondleidingen en concerten in het gebouw. Het eerste concert – dat inmiddels legendarisch is geworden – was van Ernst Jansz en Boudewijn de Groot. Maar ook bekende anderen zoals het Rosenberg Trio en Gerard van Maasakkers gaven acte de présence.

Jaarlijks vindt er een concertcyclus plaats, soms op het prachtig gerestaureerde Smitsorgel. Er zijn tentoonstellingen en er worden educatieve rondleidingen gegeven voor de jeugd. Ook de Deurnese kunstenaars zijn in de kerk kind aan huis.

Kortom een levendig middelpunt waarover de stichting een boekje opendoet. Natuurlijk met de gedachte dat mensen zich aan kunnen melden indien ze zich in willen zetten voor de kerk. Maar ook om nieuwe vrienden te genereren. Met dat laatste doel heeft de stichting een bon in de glossy geplaatst die ingeleverd kan worden. Ook kun je vriend worden via de website: www.willibrorduskerkdeurne.nl

Voor wie de Willibrord niet in de bus heeft gekregen liggen er – zolang de voorraad strekt – exemplaren klaar in de kerk (dinsdag t/m zondag tussen 14.00 en 16.00 uur) en in het Parochiecentrum (maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur).