Toekomst St. Jozefkerk Deurne

20 januari 2018

Gaat de St. Jozefkerk dicht ?

Tien jaar geleden is bij de fusie van de Deurnese parochies besloten om in november 2018 de St. Jozefkerk de sluiten. Daarbij stond de zin: “of zoveel eerder of later als de omstandigheden daartoe aanleiding geven”. Inmiddels is het 2018. Bij veel parochianen leeft de vraag: gaat de kerk inderdaad dicht?

Inmiddels zijn we weer een fusie verder. Deurne, Helenaveen, Liessel, Neerkant en Vlierden vormen nu samen één parochie. Voor het parochiebestuur en de pastoraatsgroep zijn de zorgen over de toekomst van de parochie niet minder geworden. Toch mogen we constateren dat de St. Jozefkerk vergeleken met andere kerken het best goed doet. Het kerkbezoek op zaterdagavond is gemiddeld zo’n 80 mensen, met uitschieters naar boven en naar beneden. Het koor blijft trouw en goed zingen, er zijn nog heel wat vrijwilligers actief.

Op dit moment ziet het parochiebestuur dan ook geen reden om de St. Jozefkerk dit jaar te sluiten.

Hoelang de kerk dan wel open kan blijven, is een vraag die u als parochianen vooral zelf kunt beantwoorden:

• Kom naar de vieringen!
Elke zaterdag om 19.00 uur bent u van harte welkom. Kunnen we dat gemiddelde nog wat verhogen? De Mariakapel in de torenhal is elke dag open om een kaarsje op te steken.

• Doe mee als vrijwilliger!
Het koor is ontzettend blij met extra zangers (sopraan, alt, tenor, bas); de poetsgroep zoekt versterking; kinderen zijn van harte welkom als misdienaar; en zo is er nog genoeg werk aan de kerk.

• Geef een royale kerkbijdrage!
Uw kerkbijdrage kunt u overmaken op IBAN-nummer: NL56 RABO 0148 1912 82, t.n.v. Parochie Heilige Willibrord Deurne. Of misschien kunt u uw collectebijdrage wat verhogen. Het onderhouden van de kerk is immers een kostbare zaak. De parochie is afhankelijk van uw bijdragen.

Als dat eens zou kunnen, dan kunnen we nog heel lang samen zeggen:

De St. Jozefkerk blijft open !