Kleuterkerk

Kinderen vragen wel eens wie God is. En eigenlijk kan niemand dat precies vertellen. Als iemand dat toch probeert, hoef je hem niet direct te geloven. Om God op het spoor te komen vertellen wij in Kleuterkerk verhalen uit de bijbel. Deze verhalen gaan niet alleen maar over God, ze gaan ook over mensen en hoe zij God hebben leren kennen.

 

Waar en wanneer?

Kleuterkerk is vier keer per jaar op een zondag in het Parochiecentrum, Visser 2. Kleuterkerk begint bijna altijd om 11.00 uur en eindigt rond 12.00 uur. Kleuterkerk is er vooral voor kinderen van 3 tot 6/7 jaar. Natuurlijk zijn ook ouders, broers of zussen, opa’s en oma’s welkom.

 

Informeel

In een gemoedelijke sfeer vertellen we een verhaal, spelen het na of beelden het uit. De kleinsten lopen rond – dat mag. Ze vangen een flard van een melodie op, zingen die misschien thuis weer. De oudsten snappen vaak het verhaal al goed. Kleuterkerk is heel informeel. Er mag dus gelachen worden, we drinken samen een glaasje ranja en de ouders een kop koffie of thee.

Wij hopen natuurlijk dat Kleuterkerk ook de ouders goed doet. De sfeer, de ontmoeting en soms een boeiend gesprekje naar aanleiding van gebeurtenissen binnen of buiten Kleuterkerk kunnen heel waardevol zijn.

 

Programma

Kleuterkerk is elke keer anders. We proberen creatief met het thema om te gaan. Maar er zit ook lijn in Kleuterkerk. Dit is het globale programma. Klik op de titel van de liedjes om ze te horen.

Lied: “Alle kinderen zijn weer binnen

 

Aansteken Kleuterkerk-kaars

Gesprekje

Bijbelverhaal

Knutselen en ranja, koffie, thee

Lied: “Geef mij je hand”

Lichtjes

Lied: “Even stil”

 

Tot besluit

Lied: “Blaas het vlammetje uit”

 

Uitblazen Kleuterkerk-kaars

Collecte bij de deur

 

Lichtjes
Elk kind mag tijdens Kleuterkerk een lichtje aansteken en erbij vertellen voor wie of wat hij/zij het aansteekt. Dat kan een overleden opa of oma zijn of iets waar het kind blij om is. Het helpt als in het gezin thuis hierover al wordt nagedacht.

Kleuterkerk-kinderbijbel
Na elke Kleuterkerk krijgen de kinderen het verhaal mee naar huis en een kleurplaat. Als u zelf voor een klapper of map zorgt, groeit vanzelf een Kleuterkerk-kinderbijbel.

Deurcollecte
Kleuterkerk is gratis. Op het einde van elke Kleuterkerk vragen we om een bijdrage in de onkosten. Er is een deurcollecte.

Appelpitjes
Kleuterkerk verzamelt appelpitjes. We maken er een schilderij van of instrumentjes. Spaar maar mee!

Feesten
Op feestdagen is Kleuterkerk extra bijzonder.
Op 1e Kerstdag, 25 december, om 15.00 uur is er Kleuterkerk-Kindje-Wiegen in de St. Willibrorduskerk aan de Markt.

Kleuterkerk