Viering van ontmoeting

15 juni 2017

Voor de 10e keer organiseren wij de Viering van Ontmoeting, dit jaar op zaterdag 24 juni 2017 om 15.00 uur in de St. Willibrorduskerk Deurne.

Deze eucharistieviering met Mariahulde is bedoeld voor iedereen, maar vooral ook voor mensen die ziek zijn, eenzaam, behoefte hebben aan een praatje, bemoediging zoeken, voor mensen ook die zorg en aandacht geven als mantelzorger of vrijwilliger of op een andere manier. Het St. Jozefkoor verzorgt de zang. Na afloop is er gelegenheid tot ontmoeting bij een kop koffie of thee met cake. De toegang is vrij voor iedereen. Komt u met een rolstoel, geeft u dit dan door aan het Parochiecentrum, dan reserveren wij een plaats voor u.

De Viering van Ontmoeting is ontstaan uit het Ziekentriduüm dat 70 jaar in Deurne, in en rond de Walsbergse kerk werd georganiseerd, eerst als een driedaags gebeuren, later als een dagactiviteit. In de loop der jaren werd er steeds meer voor ouderen en zieken georganiseerd, o.a. door de KBO en de Zonnebloem. Omdat de belangstelling terugliep stopte het Ziekentriduüm. Vanuit de parochie hebben we toen bekeken welke onderdelen uit het programma niet door anderen werden georganiseerd en de moeite waard waren om voort te zetten. Dat was met name de feestelijke eucharistieviering met de Mariahulde. Daarbij wordt het Mariabeeld binnengedragen en kan iedereen er een lichtje bij ontsteken.

Ziekentriduüm in september 1941 in de Walsbergse kerk