Vrienden van Lourdes Deurne e.o.

13 februari 2022

Woensdag 18 mei: dag-bedevaart naar Tienray

De Stichting “Vrienden van Lourdes” in Deurne is opgericht juist voor de eerste lockdown in 2020. De bestuursleden ervan zijn al jaren actief in het Franse dorpje Lourdes. Ook organiseren zij vanuit Deurne de jaarlijkse dag-bedevaart naar Klein Lourdes in het Noord-Limburgse Tienray. Dit jaar is de bedevaart naar Tienray op woensdag 18 mei. Natuurlijk als corona dit toelaat. Klik hier voor meer informatie en het aanmeldformulier.

Wie wil kan naar Lourdes

Het doel van de stichting is dat iedere pelgrim die dat wil ook mee kan naar Lourdes. Onder iedereen verstaan we gezonde mensen, maar heel zeker ook mensen die ziek zijn, afhankelijk van zorg, rolstoel gebonden. Iedereen die wil moet in de gelegenheid zijn om deze pelgrimstocht te kunnen maken. De kosten moeten deels zelf betaald worden, maar we kunnen ook een belangrijke tegemoetkoming doen vanuit de stichting.

Afhankelijk van giften

De Stichting Vrienden van Lourdes krijgt geen subsidies. Zij moet zelf middelen zoeken en vinden om de onkosten te kunnen betalen. Door corona konden zij helaas al ruim twee jaar niet echt naar buiten treden. Hierdoor vielen inkomsten helemaal weg. De stichting heeft een start kunnen maken door een royale gift, waarvoor zij heel dankbaar is.

Non-profit

De Vrienden van Lourdes zijn 100 % non-profit en draaien helemaal op vrijwilligers. Alle gelden komen ten goede aan heb die het minder breed hebben. De vrijwilligers offeren met plezier een deel van hun vakanties op en dragen ook zelf bij in de onkosten. De stichting werkt voor mensen in en om Deurne, dus alle kerkdorpen, maar ook Milheeze, Bakel, Gemert, Helmond mogen bij hen aankloppen. In Liessel en in Milheeze hebben zij hun eigen contactpersonen. Zij proberen iedereen tot dienst te zijn en doen wat in ons vermogen ligt om minimaal 1 keer Maria te bezoeken in Lourdes.

Lourdes

Maria verscheen op 11 februari 1858 voor het eerst aan Bernadette Soubirous, een eenvoudig meisje van veertien. Zij heeft met vallen en opstaan (letterlijk) iedereen in beweging gekregen om Maria te kunnen ontvangen. Achttien keer verscheen Maria. Zolang duurde het ook om de medemensen te overtuigen van de goede bedoelingen van Maria. Zolang duurde het dat dankzij Bernadette iedereen in de buurt van Lourdes in processie naar de grot kwam en raakte men overtuigd van de aanwezigheid van Maria. Maria trekt zich het lot van mensen aan. Je kunt op haar een beroep doen en haar vragen om bijstand. Soms is het leven even te zwaar, soms zien we geen lichtpuntjes, soms zijn we vertwijfeld. Maar…, leg het voor bij Maria en zij zal je kracht schenken, zij wil luisteren en je houvast geven.

Nu in 2022 komen er nog altijd duizenden mensen die haar willen eren. En ja, ook in Ommel, Kevelaer, Handel en zoveel andere plaatsen vereren we Maria. Maar in Lourdes is zij echt verschenen. Dat pelgrimsoord is dus Maria.

Jaarthema

“Ga zeggen aan de priesters dat men hier een kapel bouwt en dat men hier in processie komt.” Deze woorden tekende Bernadette op uit de mond van Maria. En daar willen we ook in 2022 volmondig en ruimhartig aan voldoen.

Live

Via www.lourdes.fr kan iedereen al live kijken naar de mis aan de grot en naar de processies. Maar nog mooier is het om mee te gaan naar Lourdes. Wilt u meer informatie, dan kunt u bellen met de Vrienden van Lourdes. Zij gaan dan proberen om een pelgrimstocht mogelijk te maken.

Frits Bouwmans, 06-30659836
Francien Bouwmans, 06-25501745
Hennie Nooyen, 06-57332906
Christ Manders, 06-81437007