Wim Boerekamp krijgt Legpenning gemeente Deurne

12 december 2016

Na afloop van het Adventsconcert op zondag 11 december 2016 in de St. Willibrorduskerk Deurne ontving Wim Boerekamp de Legpenning van de gemeente Deurne vanwege zijn jarenlange inzet voor de koorzang, met name het Gregoriaans.

Wim Boerekamp is al 55 jaar actief als koordirigent. Hij heeft met zijn muzikale en pedagogische kennis een grote bijdrage geleverd in de kwaliteit van de koorzang in Deurne en omgeving, in het bijzonder het Gregoriaans. Hij was de oprichter en dirigent van heren-/knapenkoor Deurne 67, dat zijn basis had in de St. Jozefkerk. Dit koor verwierf een grote faam niet alleen in Deurne en omgeving maar zeker ook in het buitenland. Het koor verzorgde hoogstaande concerten, in missen en op vele buitenlandse reizen. De hoge kwaliteit van het huidige Deurnes Mannenkoor is voor een groot deel te danken aan de muzikale basis die Wim Boerekamp bij veel kinderen heeft gelegd.

Wim Boerekamp zet zich behalve als dirigent ook op diverse fronten in om muziek en met name koorzang te promoten. Hij is medeoprichter van de Concertcyclus van de Willibrorduskerk en hij heeft jarenlang relevante koren uit Oost-Europa naar Deurne gehaald. Naast deze activiteiten is hij actief bij Wijkblad ’t Zandklokje, heemkundekring HN Ouwerling en bijenhoudersvereniging St. Ambrosius.

Foto: Hein van Bakel; voor meer foto’s zie de website van het Weekblad voor Deurne