Wonen in pastorietuin Zeilberg ?

5 oktober 2016

Informatieavond voor starters, senioren, jongeren
woensdag 19 oktober 2016, 20.00 uur, Den Draai

Met de verhuur van de Zeilbergse kerk aan Fitnessclub Deurne heeft de parochie de restauratie van de toren kunnen uitvoeren. Ook kon de Cornelius- en Mariakapel gerealiseerd worden. In de eerste drie maanden kwamen er al ruim duizend bezoekers. De pastorie blijft een grote zorg en ook de tuin rond de kerk heeft nog geen bestemming.

Het parochiebestuur heeft aan Bots Bouwgroep de opdracht gegeven om de mogelijkheden voor de tuin te verkennen. Samen met Van den Acker architecten is een schets gemaakt voor een combinatie van vier tot zeven patiobungalows voor senioren, acht starterswoningen (twee onder een kap) en vijf à zes ’tiny houses’ (minder dan 50 vierkante meter, voor jonge mensen die zelfs niet in aanmerking komen voor starterswoningen of voor huurwoningen). Dit zijn de doelgroepen voor wie de huizenmarkt lastig is.

De Dorpsraad Zeilberg staat in principe positief tegenover het idee, maar voordat verdere stappen gezet kunnen worden, willen dorpsraad en parochie eerst peilen hoe mensen uit de Zeilberg tegen het plan aankijken en of er in principe belangstelling voor is.

Om die belangstelling te peilen en om meer informatie te geven, is er op woensdag 19 oktober 2016 om 20.00 uur een verkennende informatieavond in Den Draai. Alle bewoners van Zeilberg en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Deze avond willen wij de huidige ideeën tonen en van u horen hoe u tegen het plan aankijkt. Er zullen schetsen zijn van mogelijke invullingen van de woningen, zodat u een indruk krijgt van de vele mogelijkheden. Er is heel veel ruimte voor de wensen en visie van eventuele toekomstige bewoners. Natuurlijk hoort daar ook een indicatie van de kosten bij.

Het zou fijn zijn als we een idee hebben van het aantal mensen dat we mogen verwachten, zodat we zeker genoeg koffie en thee hebben. U kunt zich daarom aanmelden via: secretariaat@dorpsraadzeilberg.nl . Maar ook zonder aanmelding bent u natuurlijk van harte welkom!