Woord van de diaken

25 april 2023

We vieren samen Pasen: feest van nieuw licht en hoop. Een belofte dat het allemaal goed komt. Jezus is ons daarin voorgegaan. Onder het licht van de Paaskaars zijn we dankbaar aan elkaar en aan God voor het leven dat we mogen leiden.

Binnenkort is het al weer drie maanden geleden dat ik in Nijmegen geholpen werd aan een ernstige hartaandoening. Van het ene op het andere moment werden mijn dagelijkse bezigheden doorbroken. Mijn leven kwam letterlijk in handen van specialisten en verpleegkundigen. Voor Anja en ons gezin en natuurlijk de mensen in de parochie een tijd van grote onzekerheid. Vanaf het begin was er bij mij veel vertrouwen dat het goed zou komen. Daarbij werd ik gedragen door de kracht van verbondenheid met God en de mensen om mij heen. Tijdens die eerste dagen heeft er een zee van kaarsjes gebrand hier in Deurne en op vele andere plaatsen.

Graag wil ik in deze Paastijd iedereen bedanken die middels gebed, whatsapp berichten, persoonlijke kaarten, bloemen en kaarsjes mij en ons gezin gesteund heeft. Het is werkelijk hartverwarmend. De betrokkenheid geeft ons gezin veel kracht om na die ingrijpende operatie een nieuwe start te kunnen maken.

Inmiddels gaat het herstel wonderwel goed. Ik krijg weer nieuwe energie en kracht. Mijn hart is nog verder aan het herstellen. We zijn benieuwd hoe ver dat zal gaan. Langzaamaan nemen we de draad weer op. De geest is hoopvol en dankbaar. God is goed! Tot gauw.

                                                                                                                                                              Diaken Bart Jansen