Concertcyclus: Matthäus-Passion

2 april 2023
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - zondag 02 april 2023
14:30 - 17:30

Locatie
St. Willibrorduskerk Deurne

Categorieën


Ook dit jaar zal de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach klinken in de St. Willibrorduskerk Deurne, en wel op Palmzondag 02 april om 14:30 uur. De uitvoering  zal worden verzorgd door het Barok Ensemble Eik en Linde, het Eik en Linde koor en solisten.

Nergens is de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion zo uitgegroeid tot een nationale en lokale traditie als in Nederland; elk jaar klinkt in de Passietijd in heel veel kerken en concertzalen de ”Matthäus”. In Deurne klonk in 2019 voor het eerst in de geschiedenis in de St. Willibrorduskerk de Matthäus Passion. Het streven was er ook in Deurne een jaarlijkse traditie van de maken. Echter, de coronapandemie heeft dat verhinderd. Maar na vorig jaar zal dit jaar dus opnieuw in de St. Willibrorduskerk Deurne de Matthäus Passion klinken!

Voor u treden op:

Eik en Linde is een barokensemble dat bestaat uit circa twintig professionele musici die elkaar gevonden hebben in hun liefde voor de barokmuziek en hun streven deze uit te voeren op een manier die zoveel mogelijk recht doet aan de bronnen. Zij spelen op authentieke instrumenten of kopieën daarvan. De partij Soprano in Ripieno zal ook ditmaal worden uitgevoerd door zangers uit Deurne.  De algehele leiding is in handen van Henk Verhoef.

Henk Verhoef studeerde orgel in Amsterdam en Parijs. Hij werd prijswinnaar bij verscheidene concoursen, en gaf concerten in de meeste landen van Europa, Brazilië en de VS. Hij is in Amsterdam organist van De Nieuwe Kerk en de Oosterkerk, en organist en beiaardier van de Vrije Universiteit. Voor de Stichting Nederlandse Orgelmonografieën redigeerde hij de monografieën over de Nieuwe Kerk, het Garrels-orgel van Purmerend en het oude orgel van de Utrechtse Nicolaikerk. Hij is adviseur bij restauraties; momenteel onder andere in de Amsterdamse Oude Kerk. Behalve organist en beiaardier is Henk Verhoef ook koordirigent. Hij leidt Camerata Oude Kerk, is docent aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort, en stadsbeiaardier van Woerden en Monnickendam. In de laatste stad bespeelt hij de oudste beiaard ter wereld.

Kaarten

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Cultuurcentrum Deurne, via de website van de Concertcyclus Willibrorduskerk of via deze link: KAARTEN BESTELLEN.

Wilt u liever niet digitaal reserveren en/of heeft u hulp nodig bij het bestellen van de kaarten? Dan kunt u op de volgende data terecht op het parochiecentrum, Visser 2 in Deurne:
  • woensdag 8 maart van 10:00 tot 12:00 uur.
  • woensdag 29 maart van 10:00 tot 12:00 uur.
  • Op zondag 26 maart kunt u na de H. Mis om 11.30 uur terecht in de St. Willibrorduskerk Deurne.

We helpen u graag!

Op de dag van de uitvoering zullen eventuele resterende kaarten verkrijgbaar zijn bij de ingang van de Willibrorduskerk (torenportaal).