Concertcyclus: Een nieuw begin door The Allostasis Quartet

21 januari 2024
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - zondag 21 januari 2024
16:00 - 17:00

Locatie
St. Willibrorduskerk Deurne

Categorieën


Het Allostasis Quartet is een nieuw gevormd strijkkwartet van de Fontys Academie voor de Kunsten in Tilburg.
Onlangs verhuisden de leden vanuit Portugal en IJsland naar Nederland. Ze ontmoetten elkaar in de Academie en deelden een diepe passie voor ensemblespel. Door in hoog tempo te werken hebben ze een goede samenhang en balans weten te vinden. Het kwartet wordt gevormd door Inês Meneses op de eerste viool, Samuel Fernandes op de tweede viool, Mafalda Pinto op altviool en Helga María Guðmundsdóttir op cello.

Violiste Inês Meneses, geboren in Portugal, volgt momenteel het eerste jaar van de Masteropleiding in Muziek. Ze maakte deel uit van verschillende orkesten zoals Artave en Aproarte, en onder meer het Famalicão Jeugdorkest. In 2022 werd ze geselecteerd om deel te nemen aan het Young Orchestra of the European String Teachers Vereniging (ESTA) in Graz, Oostenrijk.

Samuel Fernandes begon zijn vioollessen op zevenjarige leeftijd bij Vili Popovic. De volgende jaren zette hij zijn muziekstudie voort aan het Conservatório Regional de Setúbal en studeerde bij Jorge Vinhas en António Figueiredo. Later vervolgde hij zijn studie aan de Academia de Música de Santa Cecília in Lissabon, met Lígia Soares, een oud-leerling van professor Felix Andrievsky.

Mafalda Pinto is een Portugese altvioliste, geboren in 2001. Ze heeft de bachelor in Muziekoptreden aan de Aveiro Universiteit behaald onder leraar António Pereira in 2022. Momenteel volgt ze de opleiding tot Master of Music bij Emlyn Stam aan de Fontys Academie voor de Kunsten in Tilburg.

Helga María Guðmundsdóttir is een IJslandse celliste die momenteel haar eerste masterjaar muziek volgt onder Paul Uyterlinde. In 2023 voltooide ze haar bachelor in muziekuitvoering in IJsland (Academie voor de Kunsten met Sigurður Bjarki Gunnarsson). Ze heeft gespeeld in het Sinfonia Nord en in verschillende projecten met het IJslandse Jeugdorkest in Harpa, het Jeugdorkest Gunnsteins, Camerata IUA en het Brabant Kamerorkest.

Programma:

Strijkkwartet “Sunrise” in Bes majeur, Op. 76, No. 4         Joseph Haydn (1732-1809)
1.  Allegro con Spirito

Strijkkwartet in Es majeur                                                       Fanny Mendelssohn (1805-1847)
1. Adagio ma non troppo

Strijkkwartet no. 3 in D majeur, Op. 44, No.1                      Felix Mendelssohn (1809-1847)
2. Menuetto. Un poco allegretto
3. Andante espressivo ma con moto
4. Presto con brio