Een namiddag met Mendelssohn en Britten

20 februari 2022
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - zondag 20 februari 2022
16:00 - 17:00

Locatie
St. Willibrorduskerk Deurne

Categorieën


Muziek uit de jaren 1840 en 1940 door het Nymphaea Quartet

De entree is vrij. Wel wordt een geldige QR-code gevraagd. Na afloop kunt u uw vrijwillige bijdrage (met een richtbedrag van € 5,=) doneren in de mandjes bij de uitgang. Pinnen is mogelijk.

Dit concert vindt plaats in samenwerking met de Academy of Music and Perfroming Arts uit Tilburg.

Het Nymphaea Quartet bestaat uit:

Borbála Balogh (1994, Hongarije) doet momenteel haar masterstudie Viool bij Chris Duindam en András Czifra aan de Fontys Academy of Music and Performing Arts te Tilburg. Naast het beoefenen van de viool, doet ze ook onderzoek naar de relatie tussen muziek, beweging en emotie. Als kind raakte Borbála geïnteresseerd in Hongaarse volksmuziek, waar haar oog viel op de energieke en emotionele klanken van de viool. Op jonge leeftijd leerde ze vioolspelen en zette dit voort in haar studie aan het conservatorium in Hongarije, waar ze studeerde bij Márta Svikruha. Kamermuziek speelde een centrale rol in haar studie aan het conservatorium, met name pianotrio’s en strijkkwartetten. Daarnaast nam ze deel in Tamás Vásáry’s orkestopleidingen en behaalde ze haar docentendiploma. Naast muziek, danst Borbála jazzballet en volksdans, wat zij vergelijkbaar vindt met vioolspelen wat betreft lichaamsbewustzijn, muziek en ritme.

Bo van den Abbeelen (2000) speelt vanaf haar 7e jaar viool. Zij volgde meerdere jaren lessen bij Taetske Strouken en is daarna via de vooropleiding doorgestroomd naar de Bachelor Viool Klassiek aan het FHK in Tilburg, waar ze lessen volgt bij Chris Duindam. Sinds haar 16e speelt zij ook altviool en volgde lessen bij Gisella Bergman en Lisa Eggen. Daarnaast volgde zij ook kamermuzieklessen bij Jenny Spanoghe, Eddy Vanoosthuyse, Lars Wouters van den Oudenweijer, Paul Uyterlinde en Leon Berendse. Ze volgde masterclasses bij onder andere Cynthia Briggs en Helmut Zehetner en volgde workshops improvisatie bij David Kweksilber en Tjeerd Oostendorp. Bo trad o.a. op in het Concertgebouw te Amsterdam, het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, tijdens Klassiek op het Amstelveld (2016), tijdens het bezoek van de Koning aan Tilburg op Koningsdag (2017), in Concertzaal Tilburg, De Singel in Antwerpen en in de Gouden Zaal van de Musikverein in Wenen. Bo ontwikkelde zich ook in de lichte muziek en het rock- en metalgenre en neemt regelmatig deel aan projecten met bands. Ze speelde in jazz-ensembles o.l.v. Ton van de Geijn, bij het Festival van het Levenslied, en is regelmatig te zien bij optredens van Nick Cave Tribute. Daarnaast houdt Bo zich bezig met interdisciplinaire projecten, waarin ze niet enkel de rol van violiste vertolkt, maar van algeheel performer.

Marco Alejandro Gutierrez (1995, Costa Rica) is docent en uitvoerend cellist. Momenteel verblijft hij in Nederland, waar hij zijn studie voortzet bij Monique Heidema aan de Fontys Academy of Music and Performing Arts te Tilburg. Tot 2020 was hij tutticellist en assisterend aanvoerder bij het Orquesta Sinfonica UCR in Costa Rica. Marco volgde lessen bij Elena Kharina-Anatolievna en Larissa Kharina-Anatolievna in Costa Rica, en bij Sarah Koo in de Verenigde Staten. Daarnaast volgde Marco pianolessen en muziektheorie bij professor Vladislav Soyfer.

Adriana Hernández Garcia (2000, Cuba) is altvioliste en danseres. In 2019 studeerde ze af aan de Cuban National School of Arts en ze won de provinciale altvioolcompetitie in Havana in 2015. Daarna werkte ze als tutti altvioliste in het National Symphonic Orchestra of Cuba en gaf viool- en altvioolles op de muziekschool Alejandro Garcia Caturia. Adriana reisde naar Nederland om haar studie voort te zetten aan de Fontys Academy of Music and Performing Arts bij altviooldocente Lisa Eggen.