Concertcyclus: Adventsmozaïek 15.00 uur
13 december 2020
Datum/Tijd
Date(s) - zondag 13 december 2020
15:00 - 16:00
Locatie
St. Willibrorduskerk Deurne
Categorieën
Louise Rijs, Elianne Ardts, Rosalie Ardts, Daphne van Zundert en Arnold Ardts, zang;
Els Althuizen en Daphne van Zundert, blokfluit;
Pepijn Groenen, cajon;
Elianne Ardts, cello;
en Bert Augustus, orgel en klavecimbel
brengen ons met een mozaïek van muziek in de stemming voor Kerstmis.
Dit concert wordt om 15.00 een om 17. 00 uur uitgevoerd.
Aanmelden hiervoor is verplicht via de website van de Stichting Behoud St. Willibrorduskerk Deurne. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd met een richtbedrag van € 5,= per persoon.
Programma
1. Maria durch ein Dornwald ging – Cesar Bresgen (1913-1988)
drie gelijke stemmen en cajon
2. Wie schön leuchtet der Morgenstern
– Dietrich Buxtehude (1637-1707), orgel
– Fritz Dietrich (1905-1945), koraal voor drie gelijke stemmen
3. Rorate coeli desuper – Heinrich Schütz (1585-1672)
Sopraan, alt, bas en basso continuo
4. Nun komm der Heiden Heiland – Johann Crüger (1598-1662)
sopraan, alt, tenor, twee blokfluiten en basso continuo
5. Wer da gläubet und getauft wird – Johann Schelle (1648-1701)
Solocantate voor bariton, 2 blokfluiten en basso continuo
6. Sonate in e – Antonio Vivaldi (1678-1741)
cello en basso continuo
7. Nun wird mein liebster Bräutigam
Bereite dich Zion – Johann Sebastian Bach (1685-1750)
alt, blokfluit en basso continuo
8. Esurientes implevit bonis – J.S. Bach
alt, twee blokfluiten en basso continuo
9. Der Tag, der ist so Freudenreich – Heinrich Grimm (1592-1637)
twee gelijke stemmen en basso continuo
10. Sweet was the song – uit: William Ballet’s Lute Book, 17e eeuw
alt en klavecimbel
11. Weihnachtskonzert: Ich verkündige euch große Freude
Johann Vierdanck (ca. 1605–1646)
twee alten, twee blokfluiten en basso continuo
Voor u treden op:
Louise Rijs, alt, werd geboren te Venlo-Blerick en studeerde aan het Maastrichts Conservatorium solozang bij Elisabeth Ksoll en piano bij Joop Grubben. Vervolgens zette zij haar zangstudie voort bij Erna Spoorenberg. Louise Rijs is een veelgevraagde oratorium- en concertzangeres en verleent regelmatig haar medewerking aan oratoriumuitvoeringen en concerten in binnen- en buitenland. Zij maakte vele concertreizen. Naast het klassieke repertoire zingt zij graag oude muziek. Zij gaf ruim 18 jaar les aan de Hogeschool voor Kerkmuziek “Sankt Gregorius” te Aken.
Arnold Ardts, bariton. Na zijn studie aan de Pedagogische Academie te Nijmegen en enkele jaren als onderwijzer, studeerde Arnold Ardts Schoolmuziek en solozang aan het Maastrichts Conservatorium. Solozang bij Elisabeth Ksoll. Na zijn zangopleiding vervolgde hij zijn zangstudie bij Erna Spoorenberg. Gedurende meer dan 25 jaren was hij docent zang en koorscholing aan verschillende muziekscholen in Schijndel en Sint-Oedenrode, Veghel, Gennep en Boxmeer. Ook was hij jarenlang werkzaam als zangdocent aan de Katholische Hochschule für Kirchenmusik “Sankt Gregorius “ te Aken.
Els Althuizen, blokfluit, studeerde blokfluit aan het Conservatorium in Tilburg bij Pieter van Veen en sloot deze opleiding af met de diploma´s docerend musicus (1980) en uitvoerend musicus (1981). Later studeerde ze nog verder bij Marijke Miessen in Amsterdam. Tot voor kort was ze als docente blokfluit verbonden aan “Zinder”(voorheen “De Plantage”) in Tiel. Momenteel heeft ze nog een eigen lespraktijk in Rosmalen. Ze geeft leiding aan de blokfluitensembles “Flûtes à Lek”, “Dolce Sirena”, ”Musica Sodalitas”, (een groot blokfluitkoor in de bezetting van sopranino- tot contrabasblokfluit) en “Les Avezathes”. Samen met haar collega Fiet Nafzger organiseert ze blokfluitdagen voor groot blokfluitorkest.
Rosalie Ardts, mezzo-sopraan, studeert momenteel voor het derde jaar klassiek zang aan het Koninklijk conservatorium van Antwerpen (BE). “Met twee zangers als ouders is de klassieke muziek er met de paplepel ingegoten. Tijdens een studie aan de kunstacademie werd het me duidelijk dat ook ik er niet omheen kon: zingen moest ik, en zingen zou ik! Eind dit jaar studeer ik af voor mijn bachelor, hopelijk mèt publiek, en dan gaan we zien wat de toekomst brengt. Ik heb er in elk geval heel veel zin in!”
Elianne Ardts, cello, begon als zevenjarige met cello spelen bij Wikkie Vis. Ze vervolgde haar studie in Utrecht, waar ze in 2015 haar bachelor cum laude afrondde. Een master in de oude muziek volgde, aan het conservatorium van Amsterdam. Ze ontving haar masterdiploma in juni 2018. Elianne had lessen en coaching van onder anderen Bruno Cocset, Job ter Haar, Wilbert Hazelzet en Heiko ter Schegget. Ze blijft zich ontwikkelen door een studie aan de Abbaye aux Dames in Saintes, Frankrijk, waar ze werkt met dirigenten als Alessandro Moccia en Hervé Niquet. Verder speelt ze met regelmaat in de Nieuwe Philharmonie Utrecht en is ze door het hele land actief als celliste, zowel solo als in ensembles en orkesten.
Daphne van Zundert, blokfluit en alt. Toen zij zeven jaar werd ging zij bij de Schola Cantorum van de Sint Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch zingen en componeerde zij muziek op de piano. Toen zij 9 jaar was begon zij met het bespelen van de blokfluit en trad regelmatig op als solist in kamermuziekgezelschappen. Twee jaar geleden startte zij met zangles bij Ien Bouwmans en begon in het schooljaar 2018-2019 met opleiding klassieke zang aan het conservatorium in Tilburg. Vandaag de dag, inmiddels 20 jaar oud, houdt Daphne zich in haar vrije tijd bezig met poëzie, blokfluit en wandelen.
Bert Augustus, orgel en klavecimbel werkt sinds 1989 als campanoloog bij klokkengieterij Koninklijke Eijsbouts te Asten. Hij studeerde natuurkunde, orgel, theorie der muziek en beiaard. Sinds 2002 is hij de titularis van het Smits (I) orgel (1839) in Sint-Oedenrode. Sinds 2011 is hij beheerder van het Smits (I) orgel (1838) in Deurne.