Duurzame duurzaamheid

30 september 2021
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - donderdag 30 september 2021
20:00 - 21:30

Locatie
Het Zonnelied

Categorieën


De regionale werkgroep Protestantse Gemeenten Boxmeer, Elsendorp, Deurne en Venray pakt het programma van Vorming en Toerusting weer op met een vijftal bijeenkomsten, allemaal in het Zonnelied in Venray, omdat daar de meeste ruimte is. De geplande avonden gaan zeker door. Als de regels verhinderen om lijfelijk aanwezig te zijn, zullen de activiteiten via zoom of via stream digitaal worden aangeboden op de geplande avonden. Aanmelden is verplicht. Dit kan via email bij Wilma Docters van Leeuwen of Harm van Helsdingen. Geef naam, adres en woonplaats door van alle personen die u opgeeft, met hun emailadres en telefoonnummer, zodat wij indien nodig contact kunnen opnemen. Per activiteit vragen we een vrijwillige bijdrage met als richtbedrag: €5,= pp. Graag tot ziens!

Ecologische bekering en betrokkenheid
lezing door Krijn Pansters

De ‘wicked problems’ van vandaag – vervuiling, verarming, verdrijving – vragen om engagement en inzet van iedereen. Ieder individu heeft de plicht (en meestal ook de mogelijkheid) om de eigen houding en het eigen handelen kritisch te doordenken. Niemand staat daarbij alleen.
Ik ga vanuit de franciscaanse traditie dieper in op ecologie – goed gedrag tegenover mens en milieu – als een probleem van betrokkenheid, bekwaamheid en bekering. Te midden van de vele technologische of economische maatregelen, maken deze drie duurzaamheid echt duurzaam.

Krijn Pansters is stafmedewerker van het Franciscaans Studiecentrum aan Tilburg University.