Orgelconcert bij de wisseling van het seizoen

17 december 2021
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - vrijdag 17 december 2021
15:00 - 16:00

Locatie
St. Willibrorduskerk Deurne

Categorieën


We luiden we de winter in met een orgelconcert door organiste Tannie van Loon. Ze speelt werken van o.a. J.S. Bach, C.Ph.E. Bach, Scheidemann, Rheinberger, Kint en De Klerk.

Voor dit concert gelden coronaregels. Voor toegang tot de kerk is een geldige QR-code met identiteitsbewijs noodzakelijk. Bij binnenkomst en uitgaan wordt van u verwacht dat u een mondmasker draagt. Het is in de kerk goed mogelijk om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

De entree is vrij. Na afloop kunt u uw vrijwillige bijdrage (met een richtbedrag van € 5,=) doneren in de mandjes bij de uitgang. Pinnen is mogelijk.

Tannie van Loon (1974) studeerde achtereenvolgens schoolmuziek, piano en orgel aan het Brabants Conservatorium in Tilburg, piano bij Ton Demmers en orgel bij Bram Beekman. In het kader van de 2e fase opleiding orgel volgde zij tevens interpretatielessen bij Ewald Kooiman (Amsterdam), Ad van Sleuwen (Hilvarenbeek), Theo Jellema (Leeuwarden) en Eric Lebrun (Parijs).

Zij treedt regelmatig op als soliste, begeleidt op projectbasis diverse koren en is organiste van de Maria Presentatiekerk in Aalst.
Voor de Brabantse Orgelfederatie heeft Tannie medewerking verleend aan een aantal cd-opnames van bijzondere instrumenten in Brabant.
In de afgelopen jaren heeft zij onder andere concerten mogen geven in de kathedralen van Den Bosch, Brugge, Brussel, de Grote Kerk in Breda, de Universiteitskerk St. Mary the Virgin in Oxford, de St. Severikirche te Erfurt, de Dom van Wenen, het klooster in Melk en de Thomaskirche te Leipzig.