Pianoconcert bij de wisseling van het seizoen

23 september 2022
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - vrijdag 23 september 2022
15:00 - 16:00

Locatie
St. Willibrorduskerk Deurne

Categorieën


Seizoensconcert door Martin Kaptein, pianist – “Menselijk, al te menselijk”

We luiden de herfst in met een pianoconcert door pianist Martin Kaptein. Hij speelt werken van o.a. L. van Beethoven, S. Rachmaninoff en F. Liszt en licht deze zelf aan u toe.

De entree is vrij. Na afloop kunt u uw vrijwillige bijdrage (met een richtbedrag van € 5,=) doneren in de mandjes bij de uitgang. Pinnen is mogelijk.

Martin Kaptein is een professioneel en actief uitvoerend pianist en docent, momenteel gevestigd in Nederland. Hij heeft een zeer breed palet aan interesses waaronder de liefde voor filosofie.

Momenteel werkt Martin aan projecten, die de interesses van muziek en filosofie met elkaar willen combineren: Een van deze projecten is de Scriabin Club, die Martin heeft opgericht. De Scriabin Club heeft volgende doelen:
• Het creëren van een gemeenschap, waar gesprekken over Kunst en Leven plaatsvinden en gelijkgezinden bij elkaar worden gebracht.
• Het creëren van een muziekschool en leeromgeving van de hoogste kwaliteit voor pianolessen en algemeen cultureel onderwijs.

In 2021 werd Martin uitgenodigd voor de exclusieve “Feuerwerk” Piano academie in Einbeck, Duitsland.
Martin won in 2015 de eerste prijs in de beroemde “St. Cecilia International Piano competition” in Porto, Portugal, waarvoor hij in de opeenvolgende jaren opnieuw werd uitgenodigd voor solo-recitals. In 2019 won Martin samen met zijn trio het kamermuziekconcours van het ArtEZ conservatorium in Zwolle.
Martin studeerde bij beroemde musici en docenten, zoals Michail Markov (RU), Elena Golovinskaya (RU), Frank van de Laar (NL) en Vitaly Samoshko (UA).
Martin is zelf ook een gepassioneerd pianodocent, en ziet zichzelf als een pedagoog in de ruimere zin van dit woord.

Programma

L.v.Beethoven – Sonate No.15 Op.28 (4 delen)
S.Rachmaninoff – Etude-Tableaux Op.39 No.2
F.Liszt – Mephisto Wals No.1