Expositie “Hemels licht”

20 juni 2018

Op zondag 17 juni 2018 is in de St. Willibrorduskerk Deurne de expositie “Hemels licht” geopend. Voor de dertiende keer heeft de werkgroep Wisseltentoonstellingen van de Stichting Behoud St. Willibrorduskerk Deurne een prachtige tentoonstelling samen-gesteld. Volg de geschiedenis van het gebruik van glas in kerken, maak kennis met de glaskunstenaars in onze omgeving en bekijk prachtige ramen.

Rond de tentoonstelling wordt een aantal activiteiten georganiseerd:

Lezing door Lex van de Haterd over Pieter Wiegersma als glazenier
woensdag 20 juni, 15.00 uur, St. Willibrorduskerk Liessel

Ruim veertig mensen, waaronder een dochter van Pieter Wiegersma, bezochten de lezing in de St. Willibrorduskerk Liessel. Lex van de Haterd, conservator van Museum De Wieger, kent als geen ander de kunstenaarsfamilie Wiegersma. Hij vertelde over Pieter Wiegersma als glazenier. Daarna maakten we een rondje door de kerk om de prachtige gebrandschilderde ramen te bekijken. De deelnemers waren enthousiast.

Fietstocht “Hemels licht” langs ramen in de omgeving
zondag 19 augustus 2018, tussen 11.30 en 17.00 uur

Neem een kijkje op plaatsen waar u normaal niet zo gauw komt, om te genieten van schitterende oude en meer moderne ramen. Open zijn o.a. de B&W kamer in het gemeentehuis in Deurne, de voormalige Zeilbergse kerk (Fitnessclub Deurne) met ramen van Leo Reihs en Daan Wildschut, de kerk van Liessel, de St. Jozefkerk met ramen van Hendrik en Pieter Wiegersma, het voormalige Missiehuis met een raam van Hans Flapper, Museum De Wieger. Bij deze gelegenheid is ook de begraafplaats van de familie Wiegersma te bezoeken. Meer informatie volgt.

Kindermiddag glas versieren
zondag 9 september 2018, ’s middags

Meer informatie volgt.

Glas-excursie naar Roermond
vrijdag 21 september 2018, 9.30 – 17.00 uur

In de St. Christoffelkathedraal zijn glas-in-lood ramen te bewonderen van Frans Nicolas (de opa van Joep), Joep Nicolas, zijn kleinzoon Diego Seprun Nicolas en Max Weiss. Daarnaast zijn de laatste jaren moderne ramen toegevoegd. De geschiedenis van kerkramen is hier uitstekend te zien.

Na de lunch bezoeken we de Munsterkerk waar o.a. ramen van Daan Wildschut (zie ook Zeilbergse kerk) te zien zijn. Vervolgens nemen we een kijkje in het voormalige atelier van glazenier Joep Nicolas. Bijzonder is dat hier nog steeds eigentijdse glaskunst getoond wordt. Ook is nog de Cattentoren te bezichtigen waar bij opgravingen middeleeuws glas is gevonden.

Natuurlijk sluiten we af met een “glaasje”.

De aanmelding is inmiddels geopend. Binnen twee dagen waren alle 50 beschikbare plaatsen al gereserveerd! U kunt zich nog aanmelden, maar dan komt u op de reservelijst terecht.

[gview file=”http://www.heiligewillibrorddeurne.nl/wp-content/uploads/2018/06/glas-excursie-vrijdag-21-september-2018.pdf”]