Vanaf 4 en 5 juli weer vieringen in de kerken

30 mei 2020

Niet te hard van stapel…

Het is weer mogelijk om de vieringen in de kerken op te starten. Dat is goed nieuws! Graag willen we u als kerkganger weer begroeten.

Maar… we willen niet te hard van stapel lopen. De omstandigheden vragen om behoedzaamheid en zorgvuldigheid. De contactgroepen bekijken per locatie hoe een en ander het beste kan verlopen.

Vanaf het weekend van 4 en 5 juli zullen de vieringen dan weer toegankelijk zijn voor parochianen, met een maximum van 100 kerkgangers per viering.

Binnenkort informeren wij u hoe we een en ander gaan organiseren.

Kerkdienstgemist.nl

In de maand juni zal de pastoraatsgroep nog de besloten viering om 10.30 uur in de St. Willibrorduskerk Deurne verzorgen. U kunt die rechtstreeks en naderhand volgen via de website kerkdienstgemist.nl . U kunt de boekjes voor de vieringen in juni afhalen bij het Parochiecentrum, Visser 2 in Deurne.

Intenties

De intenties die al opgegeven zijn voor de verschillende kerken worden gezamenlijk afgelezen in de zondagviering van 10.30 uur die via kerkdienstgemist.nl is te volgen. Het blijft mogelijk om voor deze vieringen intenties op te geven. Wilt een intentie verplaatsen, dan kunt u contact opnemen met het Parochiecentrum.

Parochiecentrum

Het Parochiecentrum Visser 2 is beperkt geopend voor de meest noodzakelijke vragen. Geadviseerd wordt om zoveel mogelijk via telefoon en mail vragen te stellen.

Eerste communie en vormsel

De eerste-communicanten en de vormelingen hebben inmiddels bericht gekregen welke mogelijkheden er zijn om de eerste-communie of het vormsel te ontvangen.

Doopvieringen

Doopvieringen kunnen tot onze spijt voorlopig nog niet doorgaan omdat de voorgeschreven afstand van 1,5 meter hierbij niet te handhaven is.

Uitvaarten

Voor uitvaarten geldt nog een maximum van 30 aanwezigen (vanaf 1 juli 100 aanwezigen). We bieden een waardige, maar iets soberder viering aan (zonder koor, desgewenst wel met organist). Deze wordt in overleg met de familie ingevuld. Het is niet mogelijk om in deze afscheidsdienst de communie te ontvangen. Uiteraard gelden hier alle strikte maatregelen voor afstand, gezondheid en hygiëne.